Jajka faszerowane brokułami

4.5 (145 ocen)

Propozycja na wielkanocny stół

Składniki:

  • 5 jajek,
    1 łyżka majonezu,
    2 łyżki jogurtu naturalnego,
    1/2 brokuła,
    garść kukurydzy
    Garść rukoli
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Jajka faszerowane brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skórki i przekrajamy na pół. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie ( około 3 minut), odcedzamy, studzimy.
  • 2. Do miski z żółtkami dodajemy przestudzony brokuł, majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz i całość mieszamy na jednolitą masę. Nakładamy na białka i układamy na półmisku z rukolą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować