Jajka faszerowane boczkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Jajka i boczek to doskonały duet:). Doskonała imprezowa przekąska.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 6 jajek
    150g wędzonego boczku
    1 mała cebula
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz

Jajka faszerowane boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Boczek i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni do zarumienienia.
  • 2. Jajka obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka.
  • 3. Żółtka mieszamy z boczkiem, cebulą, majonezem, solą i pieprzem. Powstałą masą faszerujemy jajka.

Komentarze

Podobne przepisy