Jajka faszerowane awokado

0 (0 ocen)

Małe urozmaicenie dla tradycyjnego świątecznego śniadania. Są tak pyszne i na tyle łatwe do przygotowania, że można przyrządzać je nie tylko przy okazji święta :)

Składniki:

  • 4-5 jajek
    1 dojrzałe awokado
    szczypiorek
    natka pietruszki
    majonez, jogurt naturalny
    sok z cytryny
    sól
    biały pieprz

Jajka faszerowane awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obierać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół.
    Wyjąć żółtka i rozgnieć je widelcem. Awokado obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę i skropić sokiem z cytryny. Awokado dodać do żółtka. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Majonez zmieszać pół na pół z jogurtem naturalnym, dodać do jajka i awokado. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastą z awokado wypełnić wgłębienia w białkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy