Jajka faszerowane

  • wyświetlono: 530 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jajka faszerowane sardynkami.

ewaeu
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka ugotowane na twardo
sardynki w pomidorach ( mała puszka )
łyżeczka musztardy
łyżka majonezu
łyżka szczypiorku
pół łyżeczki soku z cytryny
natka pietruszki
plasterki cytryny
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane

  • 1. Jajka obrać, przekroić na pół , wyjąć żółtka i rozetrzeć widelcem w miseczce. Dodać sardynki, musztardę, majonez, szczypiorek, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić masą połówki jaj, przybrać natką pietruszki i kawałkami cytryny. Ułożyć na półmisku. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuprzystawkaJajkaWielkanocJajka faszerowanesardynkiJajka z sardynkami

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: agarybak76

Jajka faszerowane łososiem

Jajka można faszerować na różne...

Faszerowane jajka

Dodane przez: Gosia123

Faszerowane jajka

Jajka z pysznym nadzieniem. Idealnie...

Jajka faszerowane

Dodane przez: Antolka

Faszerowane jajka

Istnieje wiele rodzajów farszy...

image-22dvfv5

Dodane przez: TasteTherapy

Jajka faszerowane tuńczykiem

Powoli zbliżają się święta ! Niezaprzeczalnie...

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane tuńczykiem

Bardzo lubię jajka faszerowane...

image-1mo1iq2

Dodane przez: katarzynka455

Faszerowane jajka w galarecie

Jajka troszkę inaczej może troszkę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE