Jajka faszerowane

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane sardynkami.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    sardynki w pomidorach ( mała puszka )
    łyżeczka musztardy
    łyżka majonezu
    łyżka szczypiorku
    pół łyżeczki soku z cytryny
    natka pietruszki
    plasterki cytryny
    sól i pieprz

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać, przekroić na pół , wyjąć żółtka i rozetrzeć widelcem w miseczce. Dodać sardynki, musztardę, majonez, szczypiorek, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić masą połówki jaj, przybrać natką pietruszki i kawałkami cytryny. Ułożyć na półmisku. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy