Jajka barwione czerwoną kapustą na niebiesko i fioletowo

5 (7 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Poszatkowane liście czerwonej kapusty mogą służyć jako naturalny barwnik do jajek. Dzięki nim zachowamy naturalny smak jajek oraz możemy zabarwić jajka na niebiesko lub fioletowo.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ugotowane na twardo jajka dowolna ilość
    czerwona kapusta
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Zobacz również:

Jajko

Jajka barwione czerwoną kapustą na niebiesko i fioletowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka 1. Kapustę drobno szatkujemy. Przekładamy do dwóch misek. Do jednej części wciskamy sok z cytryny dokładnie mieszamy.
    Jajka przekładamy do misek. Pozostawiamy do zabarwienia. Tam gdzie jest sama kapusta jajka zabarwią się na niebiesko. Z kapustą z dodatkiem soku cytrynowego zabarwią się na fioletowo,

    W ten prosty sposób uzyskujemy naturalnie zabarwione jajka, które ślicznie się prezentują. Takie jajka możemy użyć do przygotowania innych ciekawych dań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka przepiórcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować