Jajecznica żywiecka

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jajecznica jaką jadają w Żywcu na śniadanie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja: 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - poidor: 1 sztuka
    - kiełbasa (najlepiej wiejskiej): 20 dekagramów
    - ser żółty: 15 dekagramów
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - masło: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajecznica żywiecka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w kostkę.
    Cebulę obieramy i drobno
    siekamy. Pomidora polewamy
    wrzątkiem, obieramy
    i kroimy w kostkę. Ser ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Jajka sparzamy.
  • 2. Kiełbasę podsmażamy na
    maśle. Dodajemy cebulę
    i smażymy, aż się lekko zrumieni.
    Następnie dodajemy
    pomidora i ser.
  • 3. Gdy ser zacznie się topić,
    wbijamy jajka, doprawiamy
    i smażymy, mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować