Jajecznica a la krokiet

5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nic trudnego,a jednak cos innego.Idealny na drugie śniadanie :-)))

Składniki:

  • Na jedna osobę :
    3 jajka kurze
    1 pęczek szczypior (ten cieniutki)
    2 łyzki masła
    sól,kolorowy pieprz (wg.uznania)
    Dodatkowo:
    Patelnia - by się przydała ;-)
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajecznica a la krokiet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypior i jajka myjemy. Umyte jajka wbijamy do miseczki. Rozmącamy,dodajemy soł i kolorowy pieprz tyle ile kto lubi. Następnie dosyć drobno siekamy szczypiorek i dodajemy do jaj-mieszamy.
  • Jajecznica ze Szypiorkiem a'la Krokiet 2. Na niedużej patelni (u mnie to była patelnia o srednicy 19 cm ) rozgrzewamy masło.Wlewamy jajka i smażymy na małym ogniu (nie przekręcając) lecz delikatnie tylko podważając jego brzegi. Jak już jajka do połowy patelni się zetną to smażąc nadal zawijamy delikatnie je w rulonik za pomocą drewnianej szpatułki. Chwilunie jeszcze podsmażamy i gotowe....

    Podajemy z pieczywem i np. sałatką z pomidorów.....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować