Jajecznica ze szparagami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min

Jajecznica na sposób wykwintny

  • 5 min

Składniki:

  • 6 zielonych szparagów
    4 jajka
    łyżka oliwy
    sól, pieprz
    szczypiorek

Jajecznica ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oderwać twarde końcówki szparagów.
    Pokroić szparagi na 2-3cm kawałki.
    W garnku zagotować wodę osoloną i wrzucić szparagi.
    Gotować 4minuty i przełożyć do zimnej wody.
  • 2. Na patelni rozgrzać wbić jajka.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Smażyć aż się jajka zetną.
  • jajecznica 3. Dodać szparagi, wymieszać i przełożyć na talerze.
    Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2016

Komentarze

Podobne przepisy