Jajecznica zapiekana w bagietce

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonała propozycja zarówno na śniadanie jak i na kolację

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 polbagietki
    5 jaj
    1 laska kiełbasy
    4 pieczarki
    Pół pęczka szczypiorku
    2 łyżki masła
    Utarty ser żółty
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Jajecznica

Jajecznica zapiekana w bagietce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Jajka roztrzepujemy w misce, dodajemy posiekany szczypiorek, pokrojoną w kostkę kiełbasę , doprawiamy solą i pieprzem. Z bagietki odkrawamy wierzch, środek wdrażamy, masę jajeczną wykładamy do bagietek, wierzch posypujemy serem żółtym. Całość zapiekany w 160 -170 stopniach przez ok 25 minut

Porady

Do zapiekanki możemy dodać również pokrojone pomidory, paprykę lub pominąć wędlinę i zrobić wersję bez mięsa

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować