Jajecznica z żurawiną i szwarcwaldzką szynką

0 (0 ocen)

Zapraszam na jajecznicę w odsłonie słodko-słonej, i całkiem niezła mieszanka to jest, zapraszam:)

Składniki:

  • 3 plastry szynki szwarcwaldzkiej
    2 łyżki suszonej żurawiny
    1 łyżka masła
    2 jajka
    2 łyżki szczypiorku
    Sól, świeżo mielony pieprz

Jajecznica z żurawiną i szwarcwaldzką szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić żurawinę i smażyć około 4-5 minut. W między czasie szynkę pokroić w kostkę ( niebyt małą). Dodać do żurawiny, smażyć aż szynka będzie rumiana. Zdjąć z ognia, wbić jajka, doprawić pieprzem i odrobiną soli ( szynka jest zazwyczaj bardzo słona). Wymieszać i postawić ponownie na ogień. Smażyć do konsystencji jajka jaka nam odpowiada. Na chwilę przed zdjęciem patelni z ognia dodać posiekany szczypiorek i wymieszać. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy