Jajecznica z wędzonym boczkiem

4.5 (170 ocen)

  • 15 min

Pyszne, niedzielne śniadanko :)

  • 15 min

Składniki:

  • Na 2-3 porcje:
    -4 jaja
    -15 dag wędzonego boczku
    -2 cebule
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Jajecznica z wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy aż wytopi się tłuszczyk. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i smażymy aż się zrumieni.
  • 2. Jajka roztrzepujemy w miseczce z dodatkiem obfitej ilości soli i pieprzu. Wlewamy na patelnię i smażymy ciągle mieszając, aż jajecznica się zetnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Cebula Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować