Jajecznica z truflami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zwykła jajecznica na maśle podana z rukolą i posypana letnią truflą zmienia się w ekskluzywne śniadanie. Trufle są bardzo aromatyczne więc jedna letnia trufla wystarczy na jajecznicę z 15-20 jajek, więc koszt takiego posiłku, też nie będzie bardzo drogi.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łyżka masła
    10 jajek od szczęśliwych kur
    sól
    garść rukoli
    szczypiorek
    1/2 letniej trufli
    opcjonalnie rzodkiewki

Jajecznica z truflami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajecznicę smażymy na maśle, solimy do smaku. Na talerzach wykładamy rukolę, na nią wykładamy jajecznicę posypujemy szczypiorkiem i cienko pokrojoną letnią truflą. Truflę najlepiej kroić za pomocą mandoliny.

    Obok jajecznicy układamy pokrojoną rzodkiewkę. Podajemy od razu po przygotowaniu. Po taki posiłku, każdy dzień będzie bardzo dobry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy