Jajecznica z szafranem i czarną truflą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajecznica o niezwykle głębokim grzybowym smaku i korzenną nutką szafranu to propozycja wykwintnego śniadania.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jaj od szczęśliwych kur
    czarna trufla
    szczypta szafranu
    sól morska do smaku
    łyżka wiejskiego masła
    łyżka kwaśnej wiejskiej śmietany

    do przybrania:
    natka pietruszki
    plasterki trufli
    szafran

Jajecznica z szafranem i czarną truflą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podgrzewamy śmietanę i masło, dodajemy szafran i lekko solimy. Ścieramy na drobnym oczku truflę. Wbijamy jajka i mieszamy do ich ścięcia.

    Jajecznicę wykładamy na talerze, posypujemy szafranem, plasterkami trufli i natką pietruszki. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy