Jajecznica z rzodkiewką i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

Oto moja wersja jajecznicy w wiosennym wydaniu. danie jest sycące, chrupiące a co najważniejsze pyszne:) zapraszam:)

Składniki:

  • 2 malutkie młode cebulki dymki
    1/3 pęczka szczypiorki
    ½ pęczka rzodkiewki
    3 jajka
    1 łyżka masła
    Sól,pieprz
    Płatki chili

Jajecznica z rzodkiewką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć i osuszyć. Rzodkiewki sprawić. Cebuli dymki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulki. Następnie dodać pokrojona w dużą kostkę rzodkiewkę i także delikatnie ją zeszklić. Wbić jajka i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem oraz świeżo mielonymi płatkami chili. Dodać drobno posiekany szczypiorek. Smażyć do ulubionego stopnia ścięcia jajek. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy