Jajecznica z rydzami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jesienna jajecznica z rydzami.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek
    500 g rydzów
    cebula
    2 łyżki masła
    sól morska
    pieprz kolorowy
    kilka kropli soku z cytryny

    natka pietruszki do posypania

Jajecznica z rydzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze podsmażamy na maśle. Podsmażone rydze lekko solimy. Dodajemy pokrojoną w pióra cebulę, szklimy. Dodajemy kilka kropli soku z cytryny, doprawiamy do smaku pieprzem. Dodajemy jajka. Smażymy do ulubionego stopnia wysmażenia. Jajecznicę podajemy posypaną natką pietruszki i ze świeżym pieczywem.

Porady

Przepis na bułeczki: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mleczno-maslane-bulki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy