Jajecznica z rukolą i zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Nie znajdziecie w niej pachnącego boczku, ani kiełbaski, ani nawet skrawka cebulki - za to jest pełna orzechowej w smaku rukoli, pysznego zielonego groszku, i trafi się też od czasu do czasu ździebko chili. Moim zdaniem jest doskonała.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki dla 1 osoby:
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    duża garść rukoli, lekko posiekanej
    2-3 łyżki zielonego groszku z puszki
    kawałek czerwonej papryczki chili, drobno posiekanej
    sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka masła do smażenia

Jajecznica z rukolą i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1dyd4e5 1. Przygotowanie:
    Jajka wybijam do miseczki, dolewam mleko, lekko solę i pieprzę, rozbełtuję widelcem. Masło rozgrzewam na patelni, wlewam jajka, chwilkę smażę, by złapały temperaturę, po czym wrzucam rukolę, groszek i chili. Bardzo lekko mieszam, smażę do pożądanego stopnia ścięcia jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy