Jajecznica z przewagą żółtek

4.99 (201 ocen)

Delikatna w smaku i bardzo żółciutka :)

Składniki:

  • - 4 żółtka
    - 2 całe jajka
    - 3 plasterki dowolnej wędliny
    - kopista łyżeczka masła
    - szczypiorek do dekoracji
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (201 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Przystawki

Jajecznica z przewagą żółtek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę. Mieszamy i przez chwilę przypiekamy szynkę.
  • 2. Wlewamy żółtka i jajka. Delikatnie mieszamy, dodajemy sól i pieprz, Smażymy jajecznice, do uzyskania pożądanego ścięcia jajek.
  • 3. Całość przekładamy na talerze i posypujemy według uznania szczypiorkiem.

Porady

Robię taką jajecznicę, gdy zostają mi żółtka z wcześniejszego przyrządzania ciasta na białkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować