Jajecznica z pomidorkiem, szczypiorkiem i serkiem topionym

4.99 (161 ocen)

  • 15 min

Taka jajecznica przywołuje we wspomnieniach czasy studenckie, kiedy posiłek szykowany był "w biegu" między zajęciami, a brak serwisu obiadowego dla 4 osób rekompensowała jedna patelnia :)))Jajecznica z pomidorkami... dla jednych może być banalną kolacją, a dla drugich pysznym śniadankiem :))

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 średni pomidor
    odrobina posiekanego szczypiorku
    2 łyżeczki serka topionego z ziołami
    masełko do smażenia
    odrobina Vgety lub sól- ilość według uznania
    sałata
Wystaw ocenę:

4.99 (161 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajecznica z pomidorkiem, szczypiorkiem i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wcześniej rozbijamy do miseczki i roztrzepujemy. Na patelnie wkładamy masełko, gdy się rozpuszcza wrzucamy pokrojonego w kostkę pomidorka i podsmażamy, tak by był miękki. Następnie wlewamy jajka, dodajemy serek topiony, a na koniec smażenia, gdy jajecznica zacznie się ścinać dodajemy szczypiorek i doprawiamy do smaku odrobiną Vegety lub soli. Dekoracja- liście sałaty i na nie wykładamy jajecznicę. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pomidor Serek Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować