Jajecznica z pomidorami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybkie niedzielne śniadanie...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 5 sztuk
    - pomidory ((sparzone, średnie)): 2 sztuki
    - boczek ((wędzony)pokrojony w kostkę): 10 dekagramów
    - cebula (mała,pokrojona w kostkę): 1 sztuka
    - majeranek (suszony): 1 łyżeczka
    - szczypiorek (( pokrojony)): 3 łyżki

Jajecznica z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory zaparzamy.Obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Boczek kroimy w kostkę . Cebula w kostkę.
  • 2. Na patelni podsmażamy boczek i dodajemy cebulę. Podsmażamy jeszcze chwileczkę. Żeby cebula się lekko zrumieniła.
  • 3. Dodajemy pokrojone pomidory i majeranek. Cały czas mieszając podsmażamy.
  • 4. Jak pomidory już odparowały to dodajemy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem.Usmażoną jajecznice posypujemy szczypiorkiem i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy