Jajecznica z pieczarkami

5 (174 ocen)

na śniadanko idealna

Składniki:

  • 6 jajek
    2 duże pieczarki
    1/2 szk posiekanego szczypiorku
    3 łyżki masła
    sól do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajecznica z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyść i pokrój w kostkę.
    Na patelni roztop masło, wrzuć pieczarki i podsmaż.
  • 2. Jajka wybij do miseczki, dodaj sól, pieprz i posiekany szczypiorek i wymieszaj.
    Gdy pieczarki będą podsmażone wlej masę jajeczną i smaż do ścięcia się jajek od czasu do czasu mieszając.

Porady

( ścięcie jajecznicy zależy od naszych upodobań )

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować