Jajecznica z kurkami, kiełbaską i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię wszelkie wariacje na temat jajecznicy- dziś wersja sezonowa czyli z kurkami- pycha!

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 jajek
    szczypiorek
    garść kurek
    5-6 plastrów podwędzanej kiełbasy (może być też boczek)
    łyżka masła
    sól, pieprz

Jajecznica z kurkami, kiełbaską i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w niewielka kosteczkę. Dymkę siekamy- cześć białą przesmażamy na maśle, koperek zostawiamy do posypania.
    Na maśle szklimy cebulę. Dodajemy kiełbasę, oczyszczone kurki i dusimy kilka minut. Wbijamy jajka i smażymy do momentu aż białka prawie całkowicie się zetną- wtedy mieszamy. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, posypujemy koperkiem. Gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy