Jajecznica z gąskami

2.5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Jajecznica z gąskami i cebulą.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 8 jajek
    10 gąsek
    cebula
    łyżka masła
    sól morska
    pieprz kolorowy

    natka pietruszki i mizuna do posypania
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Śniadanie

Jajecznica z gąskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gąski 1. Gąski oczyszczamy i myjemy. Kroimy na kawałki. Dusimy na maśle, lekko solimy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy 5-10 minut. Przyprawiamy do smaku pieprzem. Do grzybów wbijamy jajka. Smażymy do ulubionego stopnia wysmażenia.

    Posypujemy natką pietruszki i listkami mizuny. Podajemy ze świeżą bułeczką.

Porady

Przepis na domowe bułeczki: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mleczno-maslane-bulki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.99 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Jajecznica z papryką

To może cię zainteresować