Jajecznica z cukinią

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną jajecznicę z dodatkiem startej cukinii. Cukinia wzbogaca smak jajecznicy i dodaje lekkości. Polecam na śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia cebula
    1 plaster boczku
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    5 cm - kawałek cukinii
    1 łyżka oleju
    sól - do smaku

Jajecznica z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica z cukinią 1. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Cukinię myjemy i ścieramy razem ze skórką na tarce jarzynowej. Boczek kroimy w kosteczkę. Jajka wybijamy do miski i wlewamy mleko, mieszamy. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, dodajemy pokrojoną cebulę i boczek, smażymy przez chwilę i dodajemy cukinię, smażymy razem około 5 minut.
    Wlewamy masę jajeczną, solimy i smażymy aż jajka się zetną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy