Jajecznica z chorizo i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

niewielka zmiana a smak rewelacyjny

  • 10 min

Składniki:

  • 5 jaj
    80 gr kiełbasy chorizo
    400 gr pieczarek
    1/3 pęczka szczypiorku
    sól, pieprz
    2 łyżki masła

Jajecznica z chorizo i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i kiełbasę obrać i pokroić razem w plasterki.
  • 2. Szczypiorek drobno posiekać. Pieczarki posolić.
  • 3. 1 łyżkę masła rozgrzać na patelni i podsmażyć na niej pieczarki.
  • 4. Dodać 1 łyżkę masła i chorizo, podsmażyć.
  • 5. Jajka roztrzepać w miseczce i dodać na patelnię, Przyprawić solą i pieprzem. Chwilę smażyć cały czas mieszając. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy