Jajecznica w towarzystwie mortadeli

5 (172 ocen)

na pyszne rozpoczęcie dnia

Składniki:

  • 2 plastry mortadeli
    3 wiejskie jajka
    sól
    2 łyżki margaryny
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Jajecznica w towarzystwie mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wbijamy jajka, solimy. Na rozgrzanej margarynie podsmażamy mortadelę z obu stron, wykładamy na talerz. Na tym samym tłuszczu smażymy jajecznicę: gdy białko zacznie się ścinać delikatnie mieszamy. Gdy jajecznica całkiem się zetnie wykładamy na mortadelę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować