Jajecznica w naleśniku

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Niby zwykła jajecznica ale jednak inna. Pyszne zestawienie, polecam!

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150g mąki pszennej
    szczyptę soli
    2 jajka
    250ml mleka
    100ml gazowanej wody mineralnej
    olej do smażenia lub masło klarowane


    Farsz:
    4 jajka
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    olej
    2 łyżki mleka
    koperek lub szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica

Jajecznica w naleśniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę i szczyptę soli .Wlewać mleko z wodą i energicznie mieszać trzepaczką, aby nie powstały grudki. Dodać jajka i ponownie wymieszać.Rozgrzać patelnię .Dodać odrobinę oleju. Ciasto ponownie zamieszać. Chochelką wlać trochę ciasta na środek patelni i poruszając nią, rozprowadzić je po całej powierzchni. Smażyć, aż od spodu się przyrumieni, a z wierzchu ciasto się zetnie tj. nie będzie już płynne. Łopatką przewrócić na drugą stronę i smażyć chwilę, aż się przyrumieni.

    Następnie jajka roztrzepać w miseczce, razem z mlekiem, solą i pieprzem. Patelnię rozgrzać, nalać odrobinę oleju (lub łyżeczkę sklarowanego masła) usmażyć nie mocno ściętą jajecznicę.Gorący naleśnik pokrywamy do połowy jajecznicą,posypujemy szczypiorkiem.Składamy jak krokieta.Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mleko Mąka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować