Jajecznica w chrupiącej bułeczce

0 (0 ocen)

  • 15 min

Na śniadaniu miałam gości i pusto w lodówce .Mogłam zrobić tylko jajecznicę "na bidno"i trochę ją urozmaiciłam:)

  • 15 min

Składniki:

  • jajka 4-5 sztuk
    bułki 3 sztuki
    szynka 3 plastry
    cebula 1/2 sztuki
    szczypiorek 1/2 pęczka
    masło 2-3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajko Przystawki Szynki

Jajecznica w chrupiącej bułeczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, drobno pokroić, przesmażyć na maśle.
    Szynkę pokroić w paski, a później w kostkę, dodać do cebuli i wymieszać. Jajka wybić do miseczki, lekko roztrzepać, można dodać ulubione przyprawy,zioła i wylać na patelnię, obsypać solą i smażyć do ulubionego ścięcia jajek.

    Bułkom ściąć "czapeczki" i wydrążyć środki.
    Wstawić na kilka minut do piekarnika żeby były chrupiące. Nakładać przygotowaną jajecznicę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować