Jajecznica w bułce

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Już nie raz przygotowywałam te pyszne bułeczki z jajkiem ale za każdym razem robię to inaczej.
Dziś wersja jajecznicy zapiekanej w bułce z piekarnika.
Dodatki dowolne u mnie standardowo :-).
Polecam

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bułki
    6-8 jajek
    100g boczku
    Cebula
    Ser według uznania
    Sól pieprz

Jajecznica w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica w bułce 1. Z bułek wycinamy wierzch i wydrążyć środek.
    (Z górą bułki zrobiłam to samo )
    Następnie na patelni wytopić tłuszcz z boczku i dodać cebulę.
    Smażymy chwilę i dodajemy jajka.



    Doprawić sól pieprz i wymieszać.
    Jajka mają być ścięte ale nie do końca.



    Tak przygotowaną jajecznicę przekładamy do naszych bułeczek.
    Wierzch posypać serem według uznania.
    Ze względu że został mi środek bułki a nie lubię nic wyrzucać zrobiłam z nich grzanki i posypałam wierzch.



    Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni wkładamy do środka bułki i krótko zapiekamy.
    U mnie to trwało 7min aż ser się rozpuścił.



    SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy