Jajecznica ( prawie) rustykalna

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pomysł raczej mało kreatywny ale bardzo pyszny:) sama byłam zaskoczona,że takie to dobre,serdecznie zapraszam:))

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 1 dużą porcję lub 2 dosyć małe:

    Składniki podstawowe:

    65 g schabu bez kości
    45 g bakłażana
    25 g kurek

    Składnik dodatkowy:
    2 jajka

    Składniki robocze:
    1-2 łyżki masła
    1 łyżka szczypiorku
    1 łyżka natki z pietruszki
    sól, świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Jajecznica ( prawie) rustykalna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso zrumienić a potem dusić 1. Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w małą kostkę. Na patelni roztopić masło, dodać szczypiorek i mięso. Zrumienić. Dodać 1/4 szklanki wody i dusić mięso.
  • dodać bakłażana i kurki 2. W między czasie bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Kurki oczyścić a następnie pokroić na pół lub na ćwiartki. Gdy woda na patelni odparuje dodać kurki i bakłażana. Wymieszać. Dodać kolejne 3-4 łyżki wody, wymieszać. Dusić aż składniki zmiękną.
  • dodać jajka i smażyć 3. Jajka umyć, sparzyć i roztrzepać w misce z solą i pieprzem. Gdy płyny odparują na patelnię wylać jajka. Smażyć jajka w sposób jaki lubimy mniej lub bardziej ściętą. Zdjąć patelnię z ognia, dodać natkę pietruszki dla dekoracji i wymieszać. Podawać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Jajka Kurki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować