Jajecznica po hiszpańsku, na ostro

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jajecznica po hiszpańsku usmażona z hiszpańską kiełbasą chorizo i papryczką chili.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • jajko kurze 2 szt.
    hiszpańska kiełbasa chorizo 10 plasterków
    papryczka chili 1 szt.
    cebula połowa
    pieczarki 1 szt.
    pomidor 1 szt.
    żółte pomidorki koktajlowe 4 szt.
    natka pietruszki
    koperek
    tłuszcz do smażenia
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    kumin do smaku
    domowe pieczywo 2 kromki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Śniadanie

Jajecznica po hiszpańsku, na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica po hiszpańsku, na ostro. 1. Cebulę, papryczkę i pieczarkę kroimy w plasterki i umieszczamy na gorącej patelni z odrobiną oleju. Dodajemy plasterki kiełbasy chorizo, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na wolnym ogniu około 10 minut, do momentu aż pieczarki zmiękną a cebulka ładnie się zeszkli. Dodajemy pokrojonego w plasterki pomidora i smażymy 15 minut. Podczas smażenia dodajemy kumin i pokrojoną natkę pietruszki oraz koperek. Wbijamy jajka i smażymy pod przykryciem do ścięcia się białka. Możemy na koniec lekko przemieszać jak kto lubi. Jajecznicę spożywamy prosto z patelni z domowym pieczywem.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować