Jajecznica po góralsku

4.5 (190 ocen)

Taką pyszną jajecznicę miałam okazję jeść w jednym z górskich pensjonatów, bardzo mi zasmakowała i teraz gdy tylko mam oscypki to ją przyrządzam.

Składniki:

  • 5 jajek
    100 gram wędzonego boczku
    2 małe oscypki
    pól cebuli
    Szczypiorek do posypania
    1 łyżka smalcu
    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica Jajko

Jajecznica po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, razem z boczkiem kroimy w drobną kostkę, na patelni roztapiamy smalec, dodajemy boczek z cebulą, lekko podsmażamy. Jajka wbijamy do miski, oscypki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do jajek, mieszamy. Na patelnię wlewamy jajka z oscypkiem, lekko solimy i smażymy ciągle mieszając do momentu ścięcia się jajka. Jajecznicę przekładamy na talerz, przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować