Jajecznica grzybiarza

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jajecznica to jedno z podstawowych dań śniadaniowych. Można ją modyfikować na wiele sposobów dodając ulubione składniki. Jesienną porą polecam przepyszną wersję z leśnymi grzybami, których smak dominuje nad daniem. Dodatek delikatnej i neutralnej cukinii i słodkawej cebulki świetnie się komponuje po

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g leśnych grzybów
    biała cebula
    ½ średniej cukinia
    łyżka masła
    sól, czarny pieprzem
    4 jajka
    3 łyżki śmietanki 30%
    płatki papryki
    nasiona dyni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Śniadanie

Jajecznica grzybiarza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica grzybiarza 1. Grzyby oczyszczamy i myjemy. Kroimy w mniejsze kawałki. Przesmażamy na suchej patelni aż odparuje płyn.
  • Jajecznica grzybiarza 2. Jajka wbijamy do pojemnika, roztrzepujemy ze śmietanką, sola i pieprzem.
  • Jajecznica grzybiarza 3. Cukinie kroimy w słupki i dokładamy do grzybów. Odparowujemy. Cebule kroimy w piórka.
  • Jajecznica grzybiarza 4. Do grzybów dodajemy łyżkę masła i cebulkę szklimy i doprawiamy sola i czarnym pieprzem.
  • Jajecznica grzybiarza 5. Masę jajeczna dolewamy do grzybów i cukinii. Smażymy do ścięcia jajek. Jajecznice posypujemy płatkami papryki i nasionami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby Podgrzybki Prawdziwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować