Jajecznica

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest bardzo prosta, a smakuje wspaniale.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● natka pietruszki
    ● duży pomidor
    ● duża cebula
    ● 4 rzodkiewki
    ● masło lub margaryna
    ● keczup
    ● sól
    ● pieprz

Jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy w średnią
    kostkę. Cebulkę smażymy na
    tłuszczu, aż się zrumieni. Dodajemy
    rzodkiewkę i pomidory
    i dusimy, aż woda z pomidorów
    odparuje.
  • 2. Roztrzepujemy jajka z solą,
    pieprzem i odrobiną posiekanej
    natki. Wylewamy na patelnię
    i smażymy, mieszając. Na
    talerzu posypujemy drobno
    posiekaną natką i polewamy
    keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Komentarze

Podobne przepisy