Jajeczne trójkąciki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

przekaska dla fanów szpinaku i jaj ;)

Składniki:

  • 400g szpinaku rozdrobnionego (mrożony)
    4 duże kurze jaja (ja miałam takie z podwójnymi żółtkami)
    2 ząbki czosnku
    4 szczypty posiekanej natki pietruszki
    olej do smażenia
    masło
    sól,pieprz wg.uznania
    dodatkowo patelnia u mnie o średnicy 19cm

Jajeczne trójkąciki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrozony szpinak przesmażamy na maśle z drobno posiekanymi ząbkami czosnku,dobrze doprawiamy żeby nie był mdły - przykrywamy i odstawiamy
  • 2. Każde jajo rozmącamy z dodatkiem soli i szczyptą natki pietruszki w 4 naczynkach osobno lub po kolei w jednym naczyniu.
  • 3. Smażymy jajeczne naleśniki z obu stron po kilka chwil.
  • 4. Na każdy nakładamy porcję farszu szpinakowego,rozsmarowujemy i składamy na pół i jeszcze raz na pół i gotowe.
  • 5. Podajemy na ciepło lub zimno,solo lub z ulubionymi dodatkami(surówkami/sosami).
    Smacznego :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy