Jajeczne rollsy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Miał być grill ale jakoś rano się na niego nie zapowiadało .
Brzydko padało więc postanowiłam wykorzystywać kiełbaski na grilla do śniadania. Jajeczne rollsy po mojemu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Opakowanie kiełbasek bez osłonek na grilla
    4 jajka
    Kawałek czerwonej papryki
    1/2 cebuli czerwonej
    Pietruszka zielona bazylia zwykła i czerwona według uznania(bazylię można pominąć)
    Pieprz

Jajeczne rollsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajeczne rollsy 1. Kiełbaski obsmażyć na patelni grillowej z każdej strony.
    Do miski dodać jajka i roztrzepać.
    Następnie dodajemy pokrojoną w drobno kostkę cebulę paprykę i zieleninę.
    Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy.
    Na suchą patelnię wylewamy porcję przygotowanej masy jajecznej.
    Omlet smażymy z jednej strony a gdy zacznie się ścinać na brzegu kładziemy naszą kiełbasę i zwijamy w rulon.
    Ważne by nasze omlety były dość cienkie.
    Z podnej ilości jajek wychodzi 5 sztuki.
    Jeśli chodzi o sól to jej nie dodałam ponieważ mojej kiełbaski były dość słone ale kto jak lubi.
    SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy