Jajeczne łódeczki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jajeczko na śniadanko nie tylko Wielkanocne,pięknie prezentują się na stole a na ich przygotowanie nie potrzeba zbyt wiele czasu...

  • 20 min

Składniki:

  • 8-10 jaj wiejskich
    100g szynki wędzonej
    2 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka
    2 łyżki serka twarogowego np" mój ulubiony"
    szczypta papryki ostrej
    sól morska do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    garść posiekanej rzeżuchy lub szczypiorku

Jajeczne łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziewane jajka 1. ajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,odcedzamy,obieramy ze skorupek,kroimy na połówki, wyjmujemy delikatnie małą łyżeczką żółtka tak aby nie uszkodzić białek.

    Szynkę drobniutko pokroić lub zmielić ,przełożyć do miseczki dodać serek twarożkowy oraz chrzan ,dodać wydrążone żółtka,doprawić do smaku solą pieprzem i papryką ostrą utrzeć dokładnie łyżką i tak przygotowanym nadzieniem napełnić połówki białek.

    Jajeczka udekorować posiekaną rzeżuchą lub szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy