Jajeczne kwiatuszki na zielonej łące - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo,nastepnie obieramy ze skorupek.Płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka z ciepłą wodą z odrobiną barwnika różowego lub żółtego na ok.10minut
2.W tym czasie kiedy nam sie jajka barwią dodajemy do miseczki majonez z odrobinką barwnika spożywczego zielonego i całość mieszamy.
3.Cebule obieramy ,płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Następnie za pomocą nożyka do dekoracji kroimy ją na pół i wyciagamy najwieksze z niej korony tzn. 6 sztuk.
4.Po dziesięciu minutach wyjmujemy jajka,osuszamy ręcznikiem papierowym i również za pomocą nożyka do dekoracji kroimy je na pół w poprzek.
Na małych talerzykach rozkładamy po porcji majonezu.Na majonez kładziemy korony,w korony jajka,solimy i pieprzymy.A na jajkach układamy po połówkach pomidorków,dekorujemy paseczkami pora.
5.Gotowe podajemy na kolację,sniadanie lub jako przystawkę :-)
Komentarze