Jajeczne kotlety z tuńczykiem i marchewką

4.5 (182 ocen)

  • 25 min

Od dziecka pamiętam kotlety jajeczne z samych jajek i szczypiorku ( jeszcze te ze szkolnej stołówki) , tak przygotowane są o wiele smaczniejsze , pasta z tuńczyka oraz marchewka z groszkiem nadają im oryginalnego smaku :)

  • 25 min

Składniki:

  • Na 8 kotletów:
    7 jajek ugotowanych na twardo + 1 surowe
    200 g marchewki z groszkiem ( nie mrożonej)
    1 opakowanie pasty z tuńczyka
    sól , pieprz
    szklanka mąki

Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Jajeczne kotlety z tuńczykiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety jajeczne-składniki 1. Jajka obieramy , rozdrabniamy widelcem , dodajemy pastę z tuńczyka , marchew z groszkiem oraz sól i pieprz.
    Wbijamy surowe jajko , wyrabiamy masę.
  • kotlety jajeczne 2. Formujemy kotleciki , każdy obtaczamy w mące ( żeby kotleciki ładnie ukształtować , przed nabieraniem masy maczamy ręce w wodzie). Smażymy na złoty kolor z obu stron.
    Podajemy z ziemniakami i sałatką z ogórków kiszonych z cebulą lub świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować