Jajeczne kotleciki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ciekawa alternatywa dla osób, które nie przepadają za jajkami podanymi w tradycyjny sposób.

  • 45 min

Składniki:

  • 10 jajek
    1 cebula
    4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    bułka
    tarta bułka
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia

Jajeczne kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 8 jajek gotujemy na twardo. 2 sztuki odkładamy. Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na tłuszczu. Bułkę moczymy w wodzie. Jajka obieramy ze skorupek ścieramy na tarce na grubych oczkach. Surowe jajka roztrzepujemy za pomocą widelca. Łączymy jajka z bułką, cebulą i pietruszką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotleciki. Obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na tłuszczu na złoty kolor. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy