Jajeczna pasta kanapkowa z tuńczykiem i suszoną cebulką

  • wyświetlono: 111 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka i pożywna pasta do pieczywa, którą można również wykorzystać jako dip do warzyw

cosik
  • 6 porcje
  • 15min

Składniki

-6 jajek
-puszka tuńczyka (ok. 150-170 g)
-5 łyżki keczupu
-2 łyżki suszonej prażonej cebulki
-3 łyżki majonezu
-sól, pieprz
-opcjonalnie: kilka kropli sosu tabasco lub piri piri

Sposób przygotowania przepisu:

Jajeczna pasta kanapkowa z tuńczykiem i suszoną cebulką

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Tuńczyka odsączyć i umieścić w misce. Dodać pokrojone jajka, sebulkę, keczup i majonez. Doprawić solą i pieprzem, opcjonalnie dodać ostry sos. Całość dokładnie zblendować na gładką masę. Schłodzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkapasta jajecznatuńczykpasta z tuńczykapasta z jajektuńczyk i jajkapasta z majonezem

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z prażoną cebulą

Dodane przez: 2milutka

Pasta jajeczna z prażoną cebulką

Moja rodzina uwielbia takie pasty...

Pasta kanapkowa z tuńczyka i kaszy

Dodane przez: EwaSidor

Pasta kanapkowa z tuńczyka i kaszy

Smaczna pasta kanapkowa z kaszy...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: Gluten Free Ash

Kanapkowa pasta z tuńczyka.

Moja ulubiona pasta kanapkowa.

Pasta rybno - jajeczna z cebulką i oliwkami

Dodane przez: Futka

Pasta rybno - jajeczna z cebulką i oliwkami

Dzisiaj zapraszam na połączenie...

pasta jajeczna z prażoną cebulką

Dodane przez: klementynka

pasta jajeczna z prażoną cebulką

Dzięki jednemu małemu dodatkowi...

Pasta do pieczywa

Dodane przez: rzelkazag

Kanapkowa pasta z suszonymi pomidorami

Pachnąca pomidorami, o gładkiej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE