Jajeczna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrzebne do niej składniki zawsze są w domu.

Składniki:

  • ● 6 jajek
    ● cebula
    ● 2 ogórki kiszone
    ● ok. 10 dag żółtego sera
    ● szczypiorek
    ● sól
    ● pieprz
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 1/2 małego jogurtu naturalnego

Jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Studzimy i obieramy.
    Cebulę obieramy. Szczypiorek
    myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem
    i drobno siekamy.
  • 2. Jajka, cebulę, ogórki
    i ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Mieszamy.
    Wsypujemy szczypiorek.
    Następnie dodajemy
    majonez i jogurt.
    Dokładnie mieszamy. Doprawiamy
    do smaku.

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy