Jajeczka z zielonym farszem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne na śniadanie i jako wielkanocna przekąska :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 łyżeczka jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżka majonezu
    po łyżce posiekanego koperku i szczypiorku
    rzeżucha
    sól, pieprz

Jajeczka z zielonym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i przekroić na pół. Żółtka przełożyć do miseczki, dodać szczypiorek, koperek, jogurt i musztardę, doprawić i dokładnie wymieszać. Jajka posmarować z zewnątrz majonezem i obtoczyć w rzeżusze. Do środka nałożyć farsz. Posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy