PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Jajeczka w rzodkiewkowym sosiehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/21/b59e0a7f15a5a497cf52cbac4d8f26d6c42bab80.jpeg15362048http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/jajeczka-w-rzodkiewkowym-sosie-8
4 jajka
1 pęczek rzodkiewek+kilka do dekoracji
150 ml śmietany 18%
2 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
1 łyżeczka soku z cytryny
sól morska do smaku
pieprz czarny grubo mielony do smaku
rzeżucha do posypania
Sposób przygotowania przepisu:
Jajeczka w rzodkiewkowym sosie
1.
Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki.
Rzodkiewkę myjemy osuszamy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, mieszamy ze śmietaną majonezem i chrzanem, gotowy sos wykładamy na talerz układamy w sosie jajka i posypujemy świeżą rzeżuchą.
Schładzamy przez godzinę w lodówce.Podajemy na stół.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze