Jajeczka w rzodkiewkowym sosie

  • wyświetlono: 451 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Jajeczka idealne na Wielkanocne śniadanie, sos jest delikatny a zarazem aromatyczny, polecam spróbować!

IMG_20190918_121058
  • 30min

Składniki

Dla dwóch osób:

4 jajka
1 pęczek rzodkiewek+kilka do dekoracji
150 ml śmietany 18%
2 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
1 łyżeczka soku z cytryny
sól morska do smaku
pieprz czarny grubo mielony do smaku
rzeżucha do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Jajeczka w rzodkiewkowym sosie

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki.
    Rzodkiewkę myjemy osuszamy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, mieszamy ze śmietaną majonezem i chrzanem, gotowy sos wykładamy na talerz układamy w sosie jajka i posypujemy świeżą rzeżuchą.
    Schładzamy przez godzinę w lodówce.Podajemy na stół.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakilatoprzystawkaJajkamajonezchrzandanie świąteczneWielkanocrzeżuchaświętarzodkiewkasos chrzanowywiosnajajka w sosieprzepis_miesiąca1000jajka na zimnorzodkiewkowy sosdanie_jajeczne

Komentarze

Podobne przepisy

jajeczka w mięsnej skorupce

Dodane przez: iziona

Jajeczka w mięsnej skorupce

U mnie w domu od zawsze na świątecznym...

Kwitnące jajeczka.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kwitnące jajeczka

Ułożyć w kieliszkach lub dekoracyjnie...

dip rzodkiewkowy

Dodane przez: klementynka

dip rzodkiewkowy

Taki dość pikantny sos pojawia...

Sadzone jajeczka przepiórcze z cukinią i sosem musztardowym

Dodane przez: PolskaGotuje

Sadzone jajeczka przepiórcze z cukinią i...

Tak przygotowane jajeczka mogą...

Marmurkowe jajeczka

Dodane przez: luna19

Marmurkowe jajeczka

Jajeczka mogą być ozdobą i można...

ŚWIĄTECZNE JAJECZKA

Dodane przez: ritas

Świąteczne jajeczka

JAJKA nie tylko wyglądają apetycznie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE