Jajeczka w parmeńskim uścisku

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Szybki danie na Wielkanocne śniadanie

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka na twardo: 6 sztuk
    - szynka parmeńska w plastrach: 6 sztuk
    - majonez: 1 łyżeczka
    - świeży majeranek (12 gałązek): 12 sztuk
    - Szczypiorek posiekany: 2 łyżki

Jajeczka w parmeńskim uścisku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jajek skarajamy końce i odkładamy.Plastry szynki składamy na pół,na każdy kładziemy po dwie gałązki majeranku i jajko.Dokładnie i delikatnie owijamy jajko.Ustawiamy na talerzu.Odłożone kawałki jajek siekamy i mieszamy z majonezem i szczypiorkiem.Nakładamy po odrobinie na wierzch jajek.Dekorujemy liśćmi sałaty i posiekanym szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy