Jajeczka przepiórcze na krakersach

0 (0 ocen)

Małe, zgrabne, pyszne i zdrowe jajeczka, ładnie prezentują się zamiast zwykłych na śniadaniu Wielkanocnym.

Składniki:

  • 12 jajeczek przepiórczych
    24 szt krakersów prostokątnych
    2 serki almette śmietankowe + 2 łyżeczki majonezu
    1 większy przeciśnięty ząbek czosnku
    1 łyżka posiekanego świeżego koperku
    sól i biały mielony pieprz do smaku
    150 g łososia w plasterkach

Jajeczka przepiórcze na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-294c2yg 1. Jajeczka przepiórcze ugotować na twardo ( 3-4 minuty )
    Serki almette przełożyć do miseczki, dodać majonez, przeciśnięty czosnek, koperek, sól i pierz, masą napełnić szprycę.
    Krakersy ułożyć na półmisku wyłożonym zieleniną, wycisnąć na nie masę serową, na środek położyć połówkę jajeczka owiniętego paskiem łososia.
    Udekorować wg. własnego gustu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy