jajeczka biszkoptowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

idealne na Wielkanoc

Składniki:

  • 25 dag masła
    szklanka wody
    20 dag cukru
    25 dag kaszy manny
    10 dag biszkoptów
    5 dag wiórków kokosowych
    50 ml czystej wódki

Jajeczka biszkoptowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować z cukrem i z masłem. Następnie wsypać kaszę mannę oraz wiórki kokosowe i cały czas mieszając ,gotować kilka minut na małym ogniu.
    Masa odstawić do wystygnięcia.
    Biszkopty zetrzeć na tarce.
    Do przestudzonej masy dodać wódkę oraz przygotowane biszkopty i bardzo dokładnie wymieszać.

    Dekoracja:
    cukier puder,posypka czekoladowa,wiórki kokosowe,kolorowa posypka do ciast.

    Z przygotowanej masy formować w dłoniach jajeczka i każde udekorować wg uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2014

Komentarze

Podobne przepisy