„JAJA i KURCZAK W GALARECIE NA KOLOROWO”

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zawsze to robie gdy zostanie mi gotowane mięsko z obiadu.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 10 jajek
    - 1 pierś z kurczaka
    - 1 noga z kurczaka
    - pół papryki czerwonej
    - pół świeżego ogórka
    - koperek
    - 15 dkg żółtego sera
    - 2 ogórki kiszone
    - 2 marchewki
    - 1 opakowanie żelatyny spożywczej
    - 1 różyczka brokuła
    - przyprawy: szczypta Veget, pare kropel maggi, szczypta pieprzu, łyżeczka cytryny, pół łyżeczki delikat do mięs

„jaja i kurczak w galarecie na kolorowo” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • UKLADAMY WLASNA KOMPOZYCJE Z JAJEK 1. Wykonanie
    Zalewamy żelatynę wodą i odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę na 2 litry wody zalewam 1,5 l wody. Żelatynę można doprawić do smaku, ja dodaję wyżej wymienione przyprawy. Następnie wcześniej ugotowane jajka obieramy ze skorupek, mięsko również wcześniej ugotowane oddzielamy od kości. Brokuła I marchewki gotujemy i kładziemy gdzie niegdzie na wierzch przed zalaniem. Paprykę , ogórki i marchewke kroimy w kostkę, ser scieramy na tarce. Jajka mogą być w całości lub przekrojone na pół. Ze wszystkich składników układamy własną kompozycję, zalewamy ostudzoną żelatyną. Na wierzch posypujemy koperkiem i wstawiamy do lodówki aż żelatyna stężeje i gotowe. SMACZNEGO!!

Porady

Wspaniałe zdrowe danie na kolacje z różności z lodowki. SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy