Jaja faszerowane z rzodkiewką

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

Jaja faszerowana to ozdoba każdej imprezy okolicznościowej i rodzinnych świąt.

  • 30 min

Składniki:

  • jajka
    chrzan świeży
    rzodkiew
    majonez
    sól
    pieprz
    szczypiorek
    rzeżucha
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jaja faszerowane z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skórki.
  • 2. Obrany chrzan zetrzeć na tarce, najlepiej o małych okach.
  • 3. Rzodkiew zetrzeć na tarce o grubych okach.
  • 4. Jaja przekroić na pół i wydłubać żółtka.
  • 5. Wrzucić żółtka do naczynia i rozetrzeć widelcem.
  • 6. Dodać starty chrzan i rzodkiewkę.
  • 7. Następnie dodać majonez (niewielką ilość, na 10 jajek 2 łyżki).
  • 8. Wszystko dokładnie wymieszać, i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 9. Białka jaj faszerować kremem z żółtek, chrzanu i rzodkiewek.
  • 10. Udekorować szczypiorkiem i rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować