Jaja faszerowane bryndzą i orzechami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Oryginalna, niecodzienna przekąska z jajek nadzianych wyrazistym farszem z bryndzy i orzechów. Doskonała propozycja na wielkanocny stół:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - bryndza: 120 gramów
    - cebula dymka: 2 sztuki
    - orzechy włoskie: 100 gramów
    - majonez: 2 łyżki
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - ogórek zielony: 50 gramów

Jaja faszerowane bryndzą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka faszerowane bryndzą i orzechami 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół. Wyjąć żółtka, rozgnieść widelcem w miseczce, dodać bryndzę, posiekaną cebulkę i posiekane orzechy (część odłożyć do dekoracji) i tyle majonezu, by farsz miał odpowiednią konsystencję. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać.
    Połówki jajek napełnić farszem za pomocą łyżeczki lub szprycy, każdą ozdobić kawałkiem orzecha. Ułożyć na półmisku wyścielonym liśćmi sałaty, ozdobić natką i rzodkiewką.

Komentarze

Podobne przepisy