Jagodzianka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przypomina mi wakacje u Babci

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki wydrylowanych wiśni
    3 szklanki wody
    1 szklanka mleka
    1 budyń waniliowy lub śmietankowy
    1 jabłko
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jagodzianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie przełożyć do garnka i zalać wodą, dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Zagotować. Budyń rozmieszać w szklance mleka i wlać na gotujące się wiśnie, chwilę gotować. Posłodzić według własnego gustu. Można podawać z makaronem, ryżem lub zacierkami. Smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Owoce Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować